Hof – den folkelige, fremtidsrettede og stolte bygda

Hof består av de fire bygdesamfunnene Hof, Eidsfoss, Sundbyfoss og Vassås som alle har en lang og stolt historie. I dag opplever hofsokningene at stadig flere ser alle fordelene ved å bo på bygda, og de tar imot innflytterne med åpne og inkluderende armer.

Hofsokningene har mange grunner til å være stolte av de ulike plassene bygda har å tilby. Her finner du blant annet koselige butikker, et blomstrende kulturliv, et rikt næringsliv, et aktivt landbruk og et stort antall lag og foreninger. I tillegg byr Hof på mange flotte vann og uendelig med turmuligheter. Som et resultat av alle de fine kvalitetene i Hof, søker stadig flere til bygda som ligger omkranset av vakker natur. Her finner du både veletablerte boligområder og nye – slik som i nybyggerfeltet i Markenrudveien på Eidsfoss med utsikt over Eikeren og idylliske Eidsfoss – og Prestegårdshagen og Kolstadjordet sentralt i Hof. Her bygges det moderne boliger i alle skalaer og prisklasser, fra mindre leiligheter til rekkehus og eneboliger. De to sistnevnte boligprosjektene har svært kort nærhet til skole, barnehage, idrettsanlegg, Vikevannet og et variert løypenett.

Gode pendleforhold i Hof

I Hof er det det rikelig med plass til enda flere som drømmer om det gode livet på landet, men som samtidig ønsker å bo sentralt med tanke på mulighetene for å kunne jobbe og pendle til de omkringliggende byene. Det tar kun ca. 30 minutter til Drammen, Tønsberg, Horten og Kongsberg – og ca. 45 minutter til Torp. Og du når de fleste byene sentralt på Østlandet i løpet av en time (Oslo, Skien, Porsgrunn, Larvik, Moss, Hokksund, Vestfossen og Mjøndalen). Det er også kort vei til pendlerparkeringene ved Holmestrand stasjon og Sande stasjon der det er hyppige avganger både i retning Oslo og Tønsberg. 

Les mer om pendlemulighetene i Holmestrand-regionen.

Det skjer mye i Hof

Hof beskrives som et godt sted å bo på grunn av nærheten til naturen, den sentrale beliggenheten og ikke minst fordi hofsokninger er trivelige, jordnære og engasjerte folk. Det skjer mye med tanke på utvikling i de ulike delene av Hof. Noen høydepunkt er den nye utescenen i idylliske Eidsfoss, den lekre livsstilbutikken Crocus, åpningen av Eventyrskogen og utviklingen av Sundbyfoss handelssenter, hvor Fysen Kro har seilt opp som en av kommunens største konsertarenaer. Hit kommer artister og band som Vidar Villa, Halvapriset og Trang Fødsel. I Hof sentrum åpner snart et topp moderne flerbrukshus og Odin Chocolate åpner en egen sjokoladesalong. I Vassås er det duket for fine bæropplevelser hos Bærtur. Og er du i Vassås en sommerdag, anbefales en tur til den populære Vassås-stranden.

Et rikt næringsliv og landbruk

Landbruket står naturlig nok sterkt i Hof med blant annet Lørdal Gaard. Bærtur er kommunens største produsent av økologiske bringebær og samtidig produsent av korn, gress og kjøttfe. Næringslivet er rikt og variert, med mange små og mellomstore bedrifter og koselige butikker. I Hof er trelastbedriften Bergene Holm – Haslestad bruk , Monark og kommunen noen av de største arbeidsplassene. I tillegg finnes det mange mindre og mellomstore bedrifter godt spredt på de ulike plassene.

Et spennende og variert kulturliv

Kulturhistoriske Eidsfoss er et svært populært utfartssted både for de lokale og for turister. Her finner du blant annet Eidsfoss Landhandleri AS, og i de historiske arbeiderboligene holder Gamle Eidsfos Kro til. I lokalene til det gamle jernverket finnes både butikker og gallerier, og i vannkanten finner du en av Norges flotteste utescener hvor den årlige Eidsfossfestivalen finner sted. Den nye scenen ble åpnet med konsert av selveste D.D.E sommeren 2021 og vil bidra til å trekke flere store artister til Eidsfoss. I Eidsfoss er det et yrende båt- og badeliv på sommerhalvåret, da tettstedet ligger i sørenden av i Vestfolds største innsjø Eikeren. Langs Eikeren, ikke langt fra Eidsfoss, finner du også Eikernveien Camping og Thorrud Camping som trekker mange turister til området.

I området ligger det også mange flotte vann som Bergsvannet, Vikevannet, Haugestadvannet, Søndre Bergsvann, Grennesvannet, samt innsjøer som Eikeren, Hajern og Øksne. Her er det fint å bade, fiske, padle eller bare nyte flott natur i rolige omgivelser.

I tillegg til sommerløypa for barn langs kulturstien i Eidsfoss, er også Eventyrskogen i Sundbyfoss en av barnas favoritter sommerstid.

Les også: Gjør suksess med livsstilsbutikk i Eidsfoss

Vil du vite mer om alt som skjer i Eidsfoss? Sjekk ut Visiteidsfoss.no.

Idrett og fritidsaktiviteter i fokus

I Hof er det mange ulike fritidstilbud og masse boltreplass. Her finner du en stor idrettshall, hoppbakke, kunstgressbane, gressbaner, Hof golfbane, Hof rideskole og et stort løypenett sommer som vinter. Hof har mange flotte og godt merkede toppturer, som blant annet er utgangspunktet for den årlige Hof Toppers Duathlon som arrangeres av Hof IL. Her sykler og løper utøvere fra fjern og nær til tre eller fem topper. Hof idrettslag har ellers et svært godt idrettstilbud med grupper innenfor idrettene fotball, hopp, håndball, innebandy, klatring, langrenn og turn. Friluftselskerne i Hof har tilgang til ulike bål- og leirplasser med gapahuker, badeplasser, fiskevann og vann for padling og rekreasjon. Hof Golfklubb har et meget flott anlegg som er kjent langt utenfor kommunens grenser for sin hyggelige atmosfære og imøtekommenhet. Dugnadsånden står sterkt i Hof, og det – i kombinasjon med at næringslivet, frivilligheten og kommunen jobber tett og godt sammen – gjør at ting skjer lokalt i Hof!

Foto: visitvestfold.com/ Simen Sørhaug

Moderne flerbrukshus til glede for alle

Høsten 2021 ble et flunkende nytt og moderne flerbrukshus med ulike fasiliteter åpnet i Hof sentrum. Bygget er bygdas nye, store samlingssted, og det rommer Hof bibliotek, innbyggerservice, Hof frivilligsentral, ungdomsklubb og eldrekafé. På det samme området er det et moderne legesenter og tannlegekontor. Flerbrukshuset bidrar til å berike kulturlivet og samholdet blant hofsokningene i enda større grad enn tidligere. Huset fylles med folk og aktiviteter og på den måten bidrar til større aktivitet for alle i bygda.

Et godt skolemiljø med ny uteskole

Hof barne- og ungdomsskole ligger sentralt plassert mellom de fire bygdesamfunnene med egen SFO, idrettshall, fotballbane, turløyper, hoppbakke og kunstgressbane rett utenfor. Skolen får i disse dager et realt løft, og i 2020 ble skolegården og uteområdene oppgradert med nye lekeapparater som Disc Golf, bordtennisbord og Airhockey-bord til stor glede for elever og ansatte. Hof skole har også en flott uteskole som ble åpnet i 2021. 

Hof har flere gode og trygge barnehager, både private og kommunale. Også her står friluftsliv og gode naturopplevelser i fokus. Ungdommene fra Hof søker seg gjerne videre til ulike videregående skoler både i Sande, Holmestrand og Re.