Historier

Når du bor i Holmestrand, Sande eller Hof, men jobber i Oslo, Drammen eller Tønsberg – er mulighetene for pendling svært gode.
Nærheten til naturen, masse boltreplass, gode skoler og barnehager, tette nettverk og et allsidig fritids- og aktivitetstilbud er kvaliteter som gjør at Holmestrand-regionen er et trygt og godt sted å vokse opp.
Hof består av de fire bygdesamfunnene Hof, Eidsfoss, Sundbyfoss og Vassås som alle har en lang og stolt historie. I dag opplever hofsokningene at stadig flere ser alle fordelene ved å bo på bygda, og de tar imot innflytterne med åpne og inkluderende armer.
Holmestrand er kjent som både byen under fjellet, badebyen og porten i nord til Vestfold og Telemark. Her finner du et sentrum i vekst, en nyrestaurert havn, flotte badeplasser, turmuligheter året rundt, gode pendlemuligheter og et boligtilbud for alle livets faser.
Sandesokningene har mange grunner til å være stolte av alt bygda har å by på. Her finner du et kompakt sentrum med butikker, spisesteder, boliger og togstasjon, et levende landbruk, en vakker kystlinje og fantastiske turmuligheter sommer som vinter i flotte skogsområder.
Holmestrand kommune har en lang og interessant industrihistorie. Dette vises i Vestfoldmuseenes to avdelinger i kommunen; Jernverket Eidsfoss og Aluminiummuseet. På Eidsfoss kan du besøke Norges best bevarte jernverk, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1697. I Holmestrand finner du Aluminiummuseet, som gir innblikk i en levende industrihistorie som er viktig for Norge den dag i dag.