Inngangen til Holmestrand togstasjon. Foto.

Pendle fra Hof, Sande eller Holmestrand til Oslo?

Når du bor i Holmestrand, Sande eller Hof, men jobber i Oslo, Drammen eller Tønsberg – er mulighetene for pendling svært gode.

Holmestrand stasjon og Sande stasjon er to sentrale knutepunkt for kollektivtransport i Holmestrand-regionen. Med togpendling på Vestfoldbanen og Drammensbanen, og E18 i umiddelbar nærhet, ligger både Holmestrand, Sande og Hof godt plassert for deg som vil jobbe innover mot hovedstaden eller sørover i Vestfold fylke.

Ifølge kommunefakta fra Statistisk sentralbyrå pendler i dag 7 167 innbyggere i Holmestrand kommune til jobb i en annen kommune, mens 2 668 personer pendler inn i kommunen.

Holmestrand stasjon

Nye Holmestrand stasjon åpnet for trafikk 28. november 2016 og har vært svært viktig for byutviklingen og attraktiviteten i Holmestrand. Jernbanestasjonen ligger spektakulært til inne i en stor fjellhall og har to innganger – én mot nord og én mot sør. Den nordre inngangen har kollektivterminal og hele 247 parkeringsplasser inkl. HC-parkering og elbilparkering. 220 av p-plassene er forbeholdt pendlere. De gode parkeringsmulighetene gjør det enklere for pendlere som kommer kjørende med bil fra for eksempel Hof. Den søndre inngangen ligger i gangavstand fra sentrum og har sykkelparkering.

Det som gjør stasjonen ekstra unik, er at det går en 70 meter høy fjellheis fra stasjonen og opp til Holmestrandfjellet hvor et av kommunens største boligområder ligger. Fjellheisen, som heter Roveheisen, frakter 60 personer i slengen og gjør togstasjonen svært tilgjengelig for innbyggerne. Takket være heisen er toget kun 5-10 minutter unna de mest populære boligområdene dersom du sykler.

Innvendig på togstasjonen i Holmestrand. Foto.
Foto: Jarlsberg avis

Pendletider fra Holmestrand i retning Oslo og Tønsberg med tog og bil

Toget tar deg fra Holmestrand til Oslo S på 55 min., til Drammen på 19 min og til Tønsberg på 17 min. E18 er også lett tilgjengelig fra Holmestrand. Med bil bruker du 1 time til Oslo, ca. 30 min. til Drammen og litt over 20 min. til Tønsberg. 

Det er mange fordeler med å bo utenfor de store byene. Les om hvorfor styrelederen av Holmestrand og Omegn Turistforening velger å bo i Holmestrand, men jobbe i Oslo.

Sande stasjon

Sande fikk en ny og moderne togstasjon i 2001. Her finner du totalt tre innganger og totalt 202 parkeringsplasser, hvorav 180 av disse er satt av til pendlerparkering. De resterende plassene er dagparkering og HC-parkering. Det er også sykkelparkering på stasjonen og bussterminal for videre transport.

Togspor i Sande. Foto.
Foto: Sande Avis

Pendletider fra Sande i retning Oslo og Tønsberg med tog og bil

Toget tar deg fra Sande til Oslo S på 49 min., til Drammen på 13 min. og til Tønsberg på 24 min. E18 er også lett tilgjengelig fra Sande. Med bil bruker du ca. 50 min til Oslo, ca. 23 min. til Drammen og ca. 39 min. til Tønsberg. 

Pendletider fra Hof

Fra Hof sentrum bruker du rundt 21 min. både til Holmestrand stasjon og til Sande stasjon med bil. Det går også lokalbusser. Ønsker du å kjøre til Oslo tar det kun litt over en time.

Les mer om busstilbudet i Holmestrand-regionen.

For full oversikt over togruter, sjekk ut vy.no.

Bo i Eidsfoss og jobbe i Oslo? Les om Aina Næss som driver butikk i Eidsfoss samtidig som hun pendler til Oslo flere ganger i uken.

Fly fra Torp eller Gardermoen

Resten av landet – eller den store verden – er heller ikke langt unna dersom du bor i Holmestrand kommune. Både Gardermoen og Torp kan nås enkelt med både tog og bil.

  • Fra Holmestrand til Oslo Lufthavn Gardermoen med bil: ca. 1 time og 30 min. Med tog: 1 time og 24 min.
  • Fra Sande til Oslo Lufthavn Gardermoen med bil: ca. 1 time og 20 min. Med tog: 1 time og 15 min.
  • Fra Holmestrand til Sandefjord Lufthavn Torp med bil: ca. 32 min. Med tog og skyttelbuss til flyplassen: ca. 48 min.
  • Fra Sande til Sandefjord Lufthavn Torp med bil: 43 min. Med tog og skyttelbuss til flyplassen: ca. 54 min.