Barnefamilie i Holmestrand. Foto.

Frihetsfølelse og god plass i Holmestrand

Samboerparet Charlotte Karlsen (30) og Sturle Stenerud (33), og tvillingjentene deres Marie og Ella, har funnet sin drømmeplass på toppen av fjellet i Holmestrand. – Vi har alt vi trenger her, og vi kan til og med ta heis ned til stranda! sier de to innflytterne fra Oslo.

En tur med seilbåt til Holmestrand i 2019 satte for alvor i gang tankene hos Charlotte og Sturle om at «byen under fjellet» kunne bli deres fremtidige bosted.

– Vi kom seilende inn til gjestehavna og falt pladask for sommerbyen Holmestrand. Det var superhyggelig her! Vi skjønte raskt at området er et eldorado for friluftsaktivitet og sjøsport, sier Sturle – og Charlotte legger til:

– I tillegg bor besteforeldrene mine her, som opprinnelig er fra Molde, og besøkene hos dem gjorde at vi ble kjent med Holmestrand. Nærhet til skog og mark var også noe vi falt for. Summen av alle de gode inntrykkene førte til at vi tenkte at vi kanskje kunne flytte hit en gang i fremtiden.

Hus med god plass, hage og utsikt

På denne tiden bodde det spreke paret i en 55 kvm stor leilighet i Oslo, og de hadde skrevet under en kontrakt på en leilighet på 61 kvm i et planlagt nybygg på Frysja. Men så ble Charlotte gravid – med tvillinger! Kontrakten på ny leilighet ble kansellert, og nye planer ble lagt.

– Nyheten om at det var to babyer på vei satte for alvor fart på drømmen om et hus. Vi bestemte oss for å kikke på steder som var maks én time fra Oslo. Valget falt på Holmestrand og en innflytningsklar enebolig oppe på fjellet over Holmestrand sentrum.

Paret kom seg i hus et par uker før jentene kom, og nå stortrives de på sitt nye hjemsted.

– Vi har bodd her siden januar 2020 og har det helt topp. Vi har god plass, hage og utsikt. I tillegg har vi en hybel som vi innlosjerer gjester i. Flere av de besøkende vennene våre har faktisk blitt så imponert over hva Holmestrand kan tilby at de har vurdert å flytte hit de også. Det er gøy!

Nå venter paret også barn nummer tre, så den gode plassen kommer godt med når fire blir til fem.

Pendler til Oslo og Asker

I skrivende stund jobber de to på hjemmekontor, men Sturle pendler til vanlig til Lysaker og Charlotte til Asker. De veksler mellom å ta toget og å kjøre bil.

– Pendlingen fungerer kjempefint. Jeg bruker kun 45 minutter til kontoret, sier Charlotte.

Paret bor i gang- og sykkelavstand til Roveheisen som går fra oppe på fjellet ned til togstasjonen.

– Fjellheisen gjør at toget og sentrum kun er minutter unna. Det er helt supert når vi skal pendle, gjøre noen ærend i byen, spise is, ta en øl på brygga, gå tur langs kyststien, gå på kafe eller dra på stranda! Vi liker å bade ved favorittbadeplassen Dulpen og gå turer nordover på kyststien. Her finnes det fine svaberg for pikniker og fiske.

Les om pendlemulighetene i Holmestrand-regionen.

Barnefamilie i Holmestrand. Foto.
Foto: Børre E. Helgerud

Trening og aktiviteter

Både Sturle og Charlotte har en aktiv livsstil hvor trening av ulike slag står i fokus, og i Holmestrand ligger alt godt til rette for at de får dyrket denne hobbyen og lidenskapen.

– Allerede før pandemien kom innredet vi garasjen til et hjemmegym. Det gjør det veldig mye enklere å få trent. I tillegg bruker vi marka og kyststien mye til både gå-, løpe- og skiturer, sier Charlotte.

– Området er jo også et eldorado for sykling. Jeg oppdager nye veier hver gang jeg sykler meg en tur, legger Sturle til.

Charlotte arrangerer også bootcamp i Bassengparken i Holmestrand hver tirsdag for alle som vil.

De to er ikke i tvil om hva som er det beste med å bo i Holmestrand.

Planen er å bli i Holmestrand

– Frihetsfølelsen, nærhet til sjøen, skogen og marka, samt mulighetene til å være aktiv i hverdagen, er noe av det vi setter mest pris på. Gamle venner har flyttet hit, og vi har fått mange nye venner. Trivselsfaktoren er høy på alle områder, også sosialt. Holmestrand er et inkluderende sted hvor man føler seg velkommen, og det er mange andre som er innflyttere her slik som oss, sier Sturle.

– Jeg opplever at det er litt lavere terskel for å ringe på døra hos naboen her – det er veldig koselig. Livet er rett og slett mer sømløst her sammenlignet med å bo i en liten leilighet i Oslo. Her har vi alt vi trenger, så planen er å bli, avslutter Charlotte.

For flere bilder fra familiens hverdagsliv i Holmestrand – følg Charlotte på Instagram @charlottemsk  og Sturle @seffjeff

I Holmestrand-regionen er det totalt 21 barnehager. Les mer om barnehagetilbudet.

Mer informasjon om skoletilbud og fritidsaktiviteter.

Barnefamilie i Holmestrand. Foto.
Sturle er opprinnelig fra Oslo, mens Charlotte er vokst opp i Ålesund. Den korte avstanden til Oslo, sjøen, sommeridyllen og nærheten til skog og mark trakk paret til Holmestrand da de var på boligjakt. Foto: Børre E. Helgerud