Bilde av daglig leder hos Intersport Rune Bergquist i butikken i Holmestrand.

Plass til flere folk, butikker og bransjer

Rune Bergquist har drevet sportsbutikk i Holmestrand sentrum i 18 år og har mange trofaste kunder. Nå ser han en spennende utvikling i Holmestrand-regionen. – Stadig flere starter næringsvirksomhet her, og det er ekstra morsomt å drive butikk i et område med stor vekst, sier han.

Rune Bergquist er eier og daglig leder av Intersport-butikken midt i Holmestrand sentrum. Han har et stort hjerte for lokalsamfunnet, og som næringsdrivende synes han det er gledelig å se at nye aktører får øynene opp for mulighetene som finnes i Hof, Sande og Holmestrand.

– ASKO etablerer seg med store lokaler i Sande – noe som betyr flere arbeidsplasser og flere folk. For ikke lenge siden åpnet Kid Interiør i Holmestrand sentrum – noe som bidrar til å løfte sentrumsattraktiviteten mange hakk. Vi jublet da de åpnet – vi trengte en slik type butikk her.

Holmestrand i vekst – for deg som vil satse

Han tror befolkningsveksten i Hof, Sande og Holmestrand de siste årene gjør at flere får øyene opp for regionen.

– Et større kundegrunnlag gir både rom og behov for ulike næringsvirksomheter. Vil man satse på næring og har en idé, er dette et område det kan vært smart å satse i nå. Detaljhandelen har stabilisert seg og blitt mer oversiktlig de siste årene, så nå er det enklere å se hvor man kan skape vekst.

Flyttet fra Oslo til barndomsbyen

Rune er oppvokst i Holmestrand, og etter å ha jobbet i sportsbransjen i Oslo-området i flere år, flyttet han i 2002 tilbake til barndomsbyen. Etter et par år med pendling til hovedstaden, kjøpte han i 2004 sportsbutikken i sentrum.

– Jeg oppdaget raskt at det er mer trivelig og nært å drive butikk her enn i Oslo, Bærum og Asker. Jeg ønsker å ha et godt og personlig forhold til kundene – det er slik jeg er som person.

I tillegg til god kundeservice og personlige kontakt med kundene, mener han nøkkelen til å lykkes på et mindre sted er å støtte og samarbeide med foreninger, lag og eventer.

– Det er viktig å være en del av lokalsamfunnet, melde seg på, være engasjert og ikke vente på at kundene kommer til deg. Store aktører i området bidrar med penger til idrett og kultur, mens vi er til stede på ulike arrangementer, som for eksempel Idrettens dag, Friidrettens dag, Håndballens dag, Fotballens dag, Holmestrand maraton, Holmestrand Kulturfestival, Ta sjansen i havnebassenget og Stolpejakten for å nevne noe. Vi stiller med stand, premier eller er med på arrangørsiden. Jeg ønsker at folk skal tenke på oss når de skal ha sports- eller friluftsutstyr.

Bilde av daglig leder hos Intersport Rune Bergquist i butikken i Holmestrand sammen med en kunde
Foto: Børre E. Helgerud

Plassen vår, et godt sted å drive næring

Han mener en av styrkene til Holmestrand, Sande og Hof, er et felles mål om økt satsing i næringslivet.

– Vi er en kommune med mange muligheter – sommer som vinter, og vi kan spille hverandre virkelig gode. Samlet har plassen vår mye å tilby. Vi som driver butikk på de ulike stedene, har den siste tiden hatt flere Teams-møter for å lære av hverandre og få enda bedre dialog. Det er også en stor styrke at vi har en samlende næringsforening. Det er viktig å være flere for å få til ting, og jeg opplever et samlet ønske i næringslivet om å skape vekst i kommunen, sier han ivrig.

Håper enda flere etablerer seg i Holmestrand

Rune har stor tro på fremtiden, både for sin egen butikk og for kommunen. Ønskene og drømmene for næringslivet i Holmestrand-regionen er klare.

– Jeg håper enda flere etablerer seg her. Vi har plass til flere folk, butikker og bransjer. Etter hvert som utviklingen har skjedd her i byen, har det smittet over på alle. Nye spisesteder langs brygga gjør oss til en enda hyggeligere sommerby og flere kommer på besøk. Etter at den nye gjestehavna ble ferdig, har vi doblet omsetningen i juli på grunn av flere båtturister. Til sommeren vil nok også Kid Interiør få glede av denne trafikken, fordi båt- og badegjestene vil ha badehåndklær og annet utstyr. Flere næringsaktører gir oss det levende sentrumet vi ønsker oss, så velkommen skal dere være!

Intersport Holmestrand: Stemt frem av kundene!

I 2021 mottok Intersport Holmestrand prisen «Årets Holmestrandsbedrift» for 2020. Hele 270 bedrifter var nominert – og 2000 personer stemte. Prisen ble delt ut av Holmestrand Næringsforening, som roste Rune for sitt engasjement og for at han tenker på hele kommunen. Han fikk også ros for hvordan han og hans team på totalt ti ansatte har prøvd ut nye ting i et år med mye motgang med tanke på koronapandemien, og ikke minst konkursen i Gresvig som gjorde at han gikk fra å drive en G-Sport-butikk til å reåpne som Intersport.

– Jeg ble ekstra glad for prisen fordi det er kundene som har stemt oss frem. Det er de som betaler lønnen vår og gjør oss bedre hver dag. Det har vært spesielt dette siste året, så det å bli sett og lagt merke til varmet oss skikkelig! Holmestrand er en aktiv by med mye idrett og aktivitet – så jeg har alltid tenkt at dette er et lønnsomt sted å drive sportsbutikk. Derfor var jeg aldri i tvil om at jeg ville fortsette.

Bilde av daglig leder hos Intersport Rune Bergquist i butikken i Holmestrand sammen med to ansatte
Foto: Børre E. Helgerud