Gründer i Holmestrand kommune – drømmer du om å starte for deg selv?

Går du med en god ide og lurer på om du skal starte din egen virksomhet?

Holmestrand kommune opplever stor vekst i tilflytting i alle deler av kommunen og nye arbeidsplasser. Helt på topp i Vestfold og Telemark, og landstoppen i antall nye innbyggere faktisk. Vi har mange kvaliteter, og et godt arbeidsmarked er en av dem. Vi ser også at mange som flytter hit og som bor her ønsker å starte egen bedrift. Noen har en idè og et forretningskonsept de vil realisere. Noen vil starte opp og drive for seg selv etter å ha vært i arbeidslivet som ansatt i mange år, mange ser at mulighetene for å få det til ligger nettopp her i Hof, Sande eller Holmestrand!

Vi i Holmestrand kommune heier på gründere, og vil bidra med det vi kan for at du skal lykkes med ideen din.

Start med START

Stedet å starte som gründer er nettopp START i Vestfold. På nettsiden www.startivestfold.no finner du alt du måtte lure på i forhold til å starte opp for deg selv. Hvis du registrerer deg her, kan du booke et møte med veileder i kommunen som er et første møte med «hjelpeapparatet».

I Holmestrand kommune er det Næringssjef Arve Vannebo som er veileder-  send gjerne en mail til Arve på arve.magne.vannebo@holmestrand.kommune.no også hvis det er noe du lurer på. For å få hjelp må du uansett registrerer deg på START i Vestfold siden. Her kan du videre få en time med en profesjonell hjelper i hjelpernettverket til START. Det kan være regnskapsfører, revisor, advokat, salg, forretningsutvikling mm.

START i Vestfold har en skikkelig bra kurspakke med oppstartskurset Klar – ferdig – START, og deretter kurs i det meste som det er lurt å kunne noe om når du skal starte – eller har startet opp egen bedrift!

Nettverk er superviktig for å lykkes.

I Vestfold samarbeider alle kommunene gjennom Grundernettverket – www.grundernettverket.no Her kan du ta kontakt og be om å få bli med i et av de etablerte teamene som møtes fast, utveksler erfaringer og jobber strukturert for å utvikle sin bedrift. Det koster ikke noe å være medlem av teamene – men du må melde interesse, og fortelle litt om bedriften din og hvorfor du vil være med.

Gründerhage

I vår kommune har vi endelig fått på plass vårt eget senter for gründere i Prestegården gründerhage. På www.grunderhage.no finner du mer info om gründersenteret som byr på rimelig leie av kontorplass, fellesskap med andre gründere, arrangement m.m i flotte, nyoppussete lokaler i 2 etg på prestegården i Sande.

En skikkelig godbit på høsten er Gründeruka som foregår i november med program i hele Vestfold og Telemark. Følg med på www.grunderuka.no for program!

Mere gründerstoff finner du hos Innovasjon Norge, Altinn og ikke minst bankene. DNB sitt oppstartslos program er et godt eksempel – og er tilgjengelig på nettsidene deres.

Til slutt håper vi at du tar kontakt med Næringssjefen i kommunen eller Næringsforeningen hvis det er noe du lurer på, og ikke er redd for å spørre folk som driver for seg selv om tips eller råd. De fleste har vært igjennom samme oppstartsfase – og deler gjerne kunnskap og gode råd med deg !

Lykke til!

Næringssjef Arve Vannebo og Daglig leder Næringsforeningen, Line Mobråthen Rygh. Foto: Holmestrand kommune