Barn og voksne på brygge i Sande.

Sommeridyll i Sande, Hof og Holmestrand

Enten du vil være aktiv eller koble helt av, ligger alt til rette for å finne de virkelig gode plassene i solen i Holmestrand, Sande og Hof.

Krabbefiske, is på bryggekanten, uteservering, båtturer, badeliv og morsomme sommeraktiviteter av ulike slag. Når du bor i Holmestrand, Hof eller Sande, trenger du ikke gå langt for å finne sommerfølelsen. Her er du omringet av den. Kommunen byr på en vakker kystlinje med fiskeplasser, badeplasser og båtplasser, mange aktivitetstilbud både på land og til vanns – og ikke minst fantastiske turmuligheter langs kysten og innover i kommunen. Når du trenger mat og drikke finner du hyggelige restauranter og kafeer i både Holmestrand, Sande og Hof. Nyt måltidet på en uteservering, eller bestill take away og finn din egen rasteplass i sommervarmen.

Bading og båtliv i saltvann og ferskvann

I Sande og Holmestrand finner du mange sandstrender og svaberg langs kysten. Har du båt, finnes det totalt 2000 båtplasser, og det er kort vei ut i skjærgården med flotte øyer hvor du kan finne en idyllisk ankerplass. Innover i kommunen, i både Sande og Hof, finnes det også flere flotte ferskvann som er tilrettelagt for bading, båtliv og aktiviteter som padling og fiske. Eikeren har flere flotte badeviker og på sommerhalvåret yrer det av båtliv på den store innsjøen. For deg som ikke lar deg skremme av kalde badetemperaturer, finnes det også et stadig voksende miljø for helårsbadere i kommunen.

Populære badeplasser ved sjøen:

  • Holmestrand: Dulpen, Hagemannsparken og Sandsletta.
  • Sande: Sandviken, Hagasand, Bekkestranda, Kverntangen, Skjervika og Nordre Jarlsberg Brygge

Populære badeplasser i ferskvann:

  • I Hof: Vikestranda ved Vikevannet, Eikeren, Hajern, Bergsvannet i Eidsfoss og Eikenesvannet i Vassås.
  • I Sande: Kalmovannet og Suluvannet

Full oversikt over badeplasser i Holmestrand kommune finner du her.

Foto: Jarlsberg avis

Aktive naturopplevelser på sommerhalvåret

I Holmestrand kommune er det store muligheter til å boltre seg med morsomme aktiviteter. Visste du for eksempel at Holmestrand har et svært aktivt seilemiljø (Holmestrand Seilforening), hele tre golfbaner (Solum golfklubb, Hof golfklubb og Sande Golfklubb), fantastiske sykkelmuligheter både i marka og langs rolige landeveier, flere tennisbaner og gode muligheter for å drive med både klatring og ulike former for vannsport? Fritids- og aktivitetstilbud i kommunen er med andre ord stort.

Her finner du en oversikt over fritidstilbud for store og små.

Se full oversikt over lag og foreninger.

Turmuligheter i Holmestrand, Sande og Hof

Vil du ut på tur er mulighetene mange i kommunen. Utforsk den vakre kyststien som går langs kysten gjennom hele kommunen med sykkel eller til fots. I nord starter den på grensen mellom Berger og Holmestrand, og så slynger den seg gjennom hele kommunen ned til kommunegrensen mot Horten. Her finnes det flotte badeplasser, fiskeplasser, teltplasser og campingplasser.

Botnemarka og Vestskauen byr på milevis med turveier og stier som bare venter på å bli utforsket av enda flere. Holmestrand og Omegn Turistforening har flere gode turtips på sine nettsider. Du finner også flere topptureri Hof på Hof IL sine sider.

For de små barna kan Eventyrskogen i Sundbyfoss anbefales som turmål. Her kan du parkere ved Spar eller ved p-plassen til Kaarby Vel grendehus. 

Visit Vestfold finner du også en fin oversikt over spisesteder, hva som skjer av kulturarrangementer, aktiviteter og attraksjoner i Holmestrand-regionen.