Med øye for kyst og skog sentralt på Østlandet

Holmestrand kommune hadde enorm tilflytter vekst de siste årene og vi har tatt en prat med noen av de som har slått seg til ro og trives her.

– Du kan kalle oss klimaflyktninger, ler Mindaugas Baranauskas. Sammen med kona Asta Maria og barna Adriana og Tauris er de nyinnflyttere, og har startet et helt nytt liv her.

Etter mange kalde og lange vintre i Trøndelag som toppet seg med koronapandemien, ønsket familien seg til varmere strøk.

Familien satte seg ned med Norgeskartet, og begynte å se på områdene som var nær Oslo, men ikke i Oslo. Holmestrandregionen fristet med nærhet til Oslo, kyst og skog. – Vi gjorde mye research før vi bestemte oss, googla og så på bilder, forteller Asta Maria.

Familien gjorde rett og slett et stort strategisk arbeid med flytteplanene. Da valget hadde falt på sjarmerende Holmestrand, begynte jobbsøkingen. Asta Maria fikk jobb på Nav Holmestrand, og Mindaugas fikk jobb i Larvik kommune, og senere i Holmestrand kommune. Familien flyttet i september 2021.

Hvis barna trives, trives vi

Med to små barn i barnehage- og skolealder, nytt nærmiljø og nye jobber, var det en overgangsperiode kan familien fortelle, men de trives godt. – Vi er 100 prosent sikre på at det var et riktig valg, forteller Asta Maria.

Tauris trives og har fått venner på Ekeberg skole, og Adriana trives godt i barnehagen. – Hvis barna trives, trives vi, sier Mindaugas med glimt i øyet.

Flerkulturelt miljø

Det familien trekker frem som fint i vår kommune, er de fire årstidene, og fint vær. – Og miljøet her er flerkulturelt, forteller Mindaugas. – Det er lett å komme inn i lokalsamfunnet, og en trenger ikke være helt Ola Nordmann for å trives her.

Internflyttet i kommunen

Randi Hofgaard kommer opprinnelig fra Oslo, og flyttet fra Sandeområdet til Holmestrand by i 2021. Hun lette etter et nytt sted å bo, og fant raskt en passende leilighet i sentrum. – For en pensjonist er det ideelt, med kort vei til tog blant annet, forteller Randi. Nå er hun på jakt etter å engasjere seg i frivillig arbeid i kommunen vår.

Vi ønsker familien Baranauskas og Randi Hofgaard, sammen med alle nyinnflyttere velkommen til Plassen vår – Hof, Sande og Holmestrand.